בני זוג פנסיונרים המתגוררים במושב בשרון השכירו לא פחות משלושה בתים: אחד שבנו על הנחלה, בית נוסף שירשו מהאב, ובית בהרחבת המושב, שרשמו על שם בתם. ההכנסות הלכו והצטברו מבלי שדווחו לרשות המסים, אך הזוג הצליח בכל זאת להימנע מהליך פלילי.
במס הכנסה מתמקדים כעת בבעלי דירות אשר לא מדווחים על הכנסותיהם משכר דירה, עו"ד זרקו זמיר בסוגרים חשבון, 23/10/19
בוודאי שמתם לב שבשנה האחרונה, רשות המסים מתאמצת יותר מתמיד להגיע לכותרות. מעצרים מתוקשרים, חקירות בפריים-טיים ומפורסמים צועדים אל אולם בית המשפט – כל אלה מאותתים שהמלחמה במעלימי ההכנסות עלתה מדרגה, ומעכשיו, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לחמוק מעיניה החוקרות והבולשות של רשות המסים.
זה היה החשש שהוביל את בני הזוג י' וח' להתייצב במשרדנו בוקר אחד, ולספר לנו כי הם משכירים שני בתים במושב שבו הם מתגוררים באזור השרון, וכן בית נוסף. אף שהם משכירים את הבתים זה עשרות שנים, בני הזוג מעולם לא דיווחו כנדרש על הכנסותיהם מהשכרות אלה – שעם הזמן הצטברו לסכום נכבד ומשמעותי. בני הזוג ביקשו שנסייע להם בהליך גילוי מרצון – שנועד להעביר לרשות המיסים מידע על חובות שלא שולמו, ולאפשר לחייבים לשלם ולהימנע מפתיחת הליך פלילי נגדם.
מימנו את בניית הבית ל"דור ההמשך"
הבעל, י', כבר התקרב לגיל 70 ופרש לגמלאות לאחר עשרות שנות עבודה כשכיר. האישה, ח', באמצע שנות הששים לחייה, יצאה לפנסיה אחרי עשרות שנות עבודה כמורה במערכת החינוך. באמצע שנות השמונים רכשו בני הזוג נחלה במושב, ובתחילת שנות התשעים השניים בנו עליה בית חדש, עברו להתגורר בו – והחלו להשכיר את הבית הישן, בו התגוררו עד אז.
עוד לפני כן, באמצע שנות השבעים, נפטר אביו של י' והוריש לו בית באחת מערי אזור השרון, שבני הזוג השכירו במשך כ-25 שנה. את הבית השלישי הם בנו בהרחבת המושב שבו הם מתגוררים ורשמו אותו על שם בתם, שכן הוא נבנה בהרחבה ורק דור ההמשך יכול היה לבנות בה – אך בני הזוג הם אלה שמימנו את בנייתו בפועל, וכל דמי השכירות עברו לידיהם.
הכנסות לא מדווחות של יותר מ-1.5 מיליון שקל
לפי החישוב שערכנו וצירפנו לבקשה לגילוי מרצון, בין השנים 2006 ל-2015 קיבלו בני הזוג כ-480 אלף שקל מהשכרת הבית הישן בנחלה, כ-300 אלף שקל מהשכרת הבית שקיבלו בירושה, ועוד כ-770 אלף שקל מהבית שבנו במושב ורשמו על שם בתם. בסך הכל, הצטברו הכנסות אלה לסכום של יותר מ-1.5 מיליון שקלים עם השנים.
בפנייה לרשות המיסים כללנו גם את חישוב המס על הכנסות אלה – המגיע לכ-150 אלף שקל. ואולם, ציינו כי קרן המס, לאחר קיזוזים שונים שצירפנו את הסימוכין להם, עומדת על פחות מ-50 אלף שקל – ובסך הכל, גובה המס המתואם שבני הזוג צריכים היו לשלם, הוא כ-65 אלף שקלים בלבד. בבקשתנו לגילוי מרצון ביקשנו לאפשר לבני הזוג לשלם את המס לפי חישובנו – כך שלא ייפתח נגדם הליך פלילי, ולא יושתו עליהם קנסות. לשמחת כל הצדדים, הרשות אישרה את הבקשה, ובני הזוג זכו בחסינות פלילית.
*חשוב שתדעו כי נוהל גילוי מרצון, כפי שהיה בהוראות השעה המיוחדות, הסתיים ביום 31/12/2019. על פי פרסומים של רשות המסים נוהל גילוי מרצון עתיד לחזור והנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו לצורך בירור העניין . לעדכונים לחצו כאן. עם זאת, גם כאשר נוהל גילוי מרצון אינו בתוקף, עומדת בפניכם אפשרות להימנע מהליך פלילי בגין עבירות מס עליהן ניתן לקרוא במאמר כאן.
משרד עו"ד קרן זרקו זמיר מתמחה בייצוג מול רשויות המס, כולל הגשת בקשות לכופר מס ולגילוי מרצון, כאשר ההליך בתוקף.